I år har vi lagt tävlingscentrum vid idrottsplatsen Knorretorpet nere vid älven nära Trollhättans centrum. Läget gör att vi kan erbjuda banor där ni får uppleva både stadsmiljö och den vackra men utmanande naturen längs kanalen och Göta älv.

Alla klasser innehåller grenarena kanot, MTB och orientering. Samtliga moment bygger på orientering av enklare karaktär. Preliminära banor uppdelade i sträckor och sträcktid kan ni se i tabellerna nedan.

På orienteringssträckan i alla klasser finns en kontroll som innebär en kortare simsträcka (5-10 meter). Flytväst är inte obligatoriskt, men kommer finnas på plats att låna för de som vill.

Rogainingen som ingår i långa klassen och sprintklassen är en kontrollplockning där kontrollerna får tas i valfri ordning, till fots eller med cykel. På långa banan krävs kanot för en del av kontrollerna.

Paddlingen är lagt i ett skyddat område mellan öar i älven för att vi ska ha en säker paddling även om det blåser hårt.

Mountainbike rekommenderas starkt för långa klassen och sprinten. I prova på/ungdomsklassen kan en vanlig cykel fungera, det förekommer inga långa sträckor på tekniska stigar.

Lång (multisportcupen)

Kanot 75 min
Orientering 75 min
MTB-O 75 min
Orientering, sprint 15 min
Rogaining 60 min
  300 min

Sprint

Kanot 40 min
Orientering 45 min
MTB-O 65 min
Rogaining 30 min
  180 min

Prova på/ungdom

Orientering 30 min
MTB-O 30 min
Kanot 30 min
  90 min